Investigațiile privind cauzele exploziei urmate de incendiu de vineri la un magazin Dedeman din Botoșani sunt în curs

Martorii povestesc că panica s-a declanșat odată cu explozia, conform relatărilor pentru Știrile ProTV. Fiecare persoană a încercat să scape în orice fel posibil. Unii angajați au fost nevoiți să recurgă la soluții extreme. Cei care au supraviețuit au încercat să-i ajute pe cei răniți.

A fost un zgomot extraordinar de puternic, s-a simțit ca un cutremur de 10 ori mai mare și când m-am uitat pe geam am văzut totul zburând. Și când am ieșit am văzut oameni întinși pe jos, niște fete de la contabilitate, că ei au contabilitatea sus la etaj, care au sărit efectiv”, a relatat o persoană.


 „Sora mea era înăuntru, s-a speriat și a sărit de la etajul 1, a scăpat doar cu o arsură minoră
”, spune un alt martor.

„Serveam masa și dintr-o dată un flux foarte mare, tavanul a căzut peste noi, rigips. Am Încercat să fug, dar veneau geamurile care au bubuit”, a povestit altcineva.

„Erau foarte mulți. I-am scos. Erau doi tineri, unul jos, arși. Unii erau tăiați pe față de la geamuri”, relatează o altă persoană, potrivit sursei citate.

Bilanțul răniților –  angajați și clienți ai magazinului, care au ajuns la spital cu arsuri și traumatisme – a ajuns la 15. Printre victime se numără și un minor.

Conform informațiilor furnizate de Știrile ProTV, explozia a avut loc în momentul în care se efectua recepția și punerea în funcțiune a unei centrale termice din camera tehnică a magazinului. Pompierii susțin că sursa deflagrației a fost o acumulare de gaze în zona birourilor.

Explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani a avut loc în jurul orei 10:30 și a fost urmată de un incendiu. Potrivit Ministerului Sănătății, patru dintre victimele exploziei sunt în stare gravă la spital, doi dintre aceștia fiind intubați.

„Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, a precizat Ministerul Sănătății.

Reprezentanții conducerii Dedeman au emis un comunicat de presă în urma exploziei, afirmând că magazinul respecta toate normele de siguranță și deținea toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Potrivit comunicatului, o posibilă cauză a exploziei ar putea fi lucrările la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului, efectuate de o firmă autorizată.

„În urma acestui incident regretabil, au rezultat persoane rănite, care au fost imediat transportate la spital. Restul persoanelor prezente în magazin în acel moment, clienți și angajați, au fost evacuați în siguranță, iar intervenția rapidă a echipelor de intervenție a permis stingerea incendiului într-un interval scurt de timp. Menționăm că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului. Autoritățile investighează circumstanțele în care aceste lucrări ar putea fi asociate cu producerea exploziei. De asemenea, subliniem faptul că magazinul Dedeman Botoșani respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Funcționarea corectă a instalațiilor de protecție la incendiu a contribuit la limitarea proporțiilor acestui incident (...)”, a spus conducerea Dedeman.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *