Silvestru Șoșoacă a fost supus măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile/El este acuzat de procurori de comiterea infracțiunilor de uz de fals și fals în declarații!

Silvestru Șoșoacă, soțul senatorului Diana Șoșoacă, a fost plasat sub control judiciar miercuri de către procurorii Parchetului General, fiind acuzat de uz de fals și fals în declarații.

În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a dispus continuarea urmăririi penale împotriva unui suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals, conform articolului 323 Cod penal, și fals în declarații, conform articolului 326 Cod penal, ambele cu aplicarea articolului 38 alineatul 1 din Codul penal”, a transmis Parchetul General miercuri.

Procurorii au precizat că s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de Silvestru Șoșoacă.

”Menționăm că nicio altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar”, au adăugat procurorii.

Dosarul investighează presupusa falsificare a listelor de susținători necesare pentru depunerea candidaturii ca independent la alegerile europarlamentare de către Silvestru Șoșoacă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *