În zilele călduroase de vară, tot mai multe persoane își petrec timpul liber în apropierea cursurilor de apă, bălților, lacurilor sau canalelor de irigație. Din păcate, majoritatea acestor zone sunt neamenajate și nemarcate corespunzător, crescând astfel riscul de înec și accidente. Victimele sunt de cele mai multe ori adolescenți care, din neatenție sau teribilism, se aventurează în aceste locuri periculoase, punându-și viața în pericol.

Un astfel de caz s-a petrecut ieri, iar un adolescent de 16 ani a murit. DETALII AICI

ISU Prahova recomandă cu fermitate respectarea următoarelor măsuri de siguranță:

  • Scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate.
  • Evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă cu maluri abrupte, curenți puternici, albiile nămoloase sau pline cu obstacole precum plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.
  • Nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare sau după ce ați consumat alcool.
  • Dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase și nesupravegheate; folosiți doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat.
  • Respectați recomandările administratorului locului de agrement și folosiți întotdeauna echipamentul de protecție furnizat de acesta.
  • Supravegheați copiii atent și nu îi lăsați niciodată singuri în apă.
  • Autoritățile locale și operatorii economici ar trebui să identifice locurile periculoase de pe raza teritorială și să le semnaleze prin instalarea unor panouri de avertizare.

Pentru mai multe informații despre modul de comportare în situații de urgență, accesați platforma națională Fii Pregătit. De asemenea, puteți descărca aplicația DSU, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, pentru a fi informat și pregătit oriunde și oricând.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *