Comuna prahoveană Iordăcheanu a fost,ieri, zguduită de o tragedie fără margini. Ștefan, un adolescent de doar 16 ani din satul Măcești, s-a înecat în timp ce se afla la scăldat împreună cu prietenii săi. Era pentru prima oară când băiatul se răcorea într-o groapă adâncă de peste doi metri, săpată de angajații unei balastiere din zonă.

Incidentul s-a petrecut rapid și, se pare, ar fi putut fi evitat dacă unul dintre șoferii de camion, care transporta un buldoexcavator, nu ar fi fugit în momentul în care prietenii lui Ștefan i-au cerut ajutorul. În ciuda eforturilor disperate ale acestora de a-l scoate pe băiat din apă, odată adus la mal, Ștefan nu mai sufla.

Unul dintre prietenii lui Ștefan, prezent la fața locului, a povestit momentele de groază prin care au trecut. Adolescenții au sărit imediat în apă pentru a-și salva prietenul, dar fiind prea mici de statură, nu au reușit să îl aducă rapid la mal.

Înainte de tragedie, Ștefan ceruse voie părinților săi să meargă la scăldat. Mama lui, care tocmai chemase o ambulanță deoarece se simțea rău, i-a interzis să meargă la balastieră. Ironia sorții a făcut ca echipajul de pe ambulanță să fie cel mai aproape de locul tragediei și să fie trimis să acorde primul ajutor. Ulterior, o ambulanță de terapie intensivă mobilă a venit în sprijin, însă manevrele de resuscitare nu au avut succes. Ștefan a fost transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie Ploiești, unde și-a dat ultima suflare în mâinile medicilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *