Data limită pană cand va puteti inscrie pentru posturile de SOLDAT/GRADAT PROFESIONISTPână la 16 iunie 2023 vă puteți înscrie pentru posturile de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST

Centrul Militar Județean Prahova desfășoară, în această perioadă, activitatea de chemare a rezerviștilor cu domiciliul în județul Prahova, conform legii privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare. Această acțiune, organizată sub coordonarea structurilor specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, are scopul de a clarifica situația militară a rezerviștilor și de a menține capacitatea operațională a structurilor militare prin înlocuirea periodică a personalului militar din rezerva operațională.

Activitatea este continuă, nefiind influențată de situația de securitate din proximitatea României. În cadrul acesteia, ordinele de chemare sunt înmânate rezerviștilor de către structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne. Rezerviștii sunt obligați, conform legii, să primească ordinele de chemare și să se prezinte la locul, data și ora prevăzute. Angajatorii trebuie să asigure prezența rezerviștilor care sunt angajați, acordându-le un concediu suplimentar plătit de maximum 5 zile, conform legii.

Refuzul de a primi ordinul de chemare sau neprezentarea la data, ora și locul stabilite constituie contravenție, sancționată cu amendă. Valoarea unui punct amendă este de 20% din salariul minim brut pe economie, care în 2024 este de 3300 lei.

Centrul Militar Județean Prahova asigură cetățenii că nu există motive de îngrijorare și îi așteaptă cu toată disponibilitatea la sediul instituției, garantând că activitatea se desfășoară cu respectarea strictă a legislației în vigoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *