Conform unei propuneri legislative anunțate de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, se propune sporirea pedepselor pentru agresorii de copii.

Potrivit proiectului, punerea în pericol gravă a vieții sau integrității unui minor ar atrage o pedeapsă de 5-10 ani de închisoare, în comparație cu intervalul de 3-7 ani prevăzut în legislația actuală, conform informațiilor furnizate de News.ro.


Președintele PNL a propus pedepse mai mari pentru agresorii de copii. Pedeapsa pentru punerea în primejdie gravă a vieții sau integrității unui minor ar fi între 5 și 10 ani de închisoare, comparativ cu 3-7 ani cât este acum. Scopul este eliminarea suspendării pedepsei pentru infracțiuni cu o sentință de maxim 3 ani.

Nicolae Ciucă a elaborat acest proiect de lege cu gândul la efectul devastator al consumului de droguri asupra copiilor de către părinți sau tutori.

Consumul de droguri în acest context ar agrava pedeapsa la 7-12 ani de închisoare. Obiectivul său este să descurajeze consumul de substanțe psiho-active de către persoanele responsabile de copii.

Ciucă afirmă că „majorarea acestor pedepse este menită să asigure o protecție mai bună pentru copiii noștri, care pot prospera într-un mediu sigur și lipsit de violență. Sunt ferm convins că, prin protejarea dezvoltării armonioase a copiilor, investim în viitorul României”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *