Un incendiu a izbucnit într-un spațiu de detenție al penitenciarului din Ploiești. Cel puțin o persoană a fost intoxicată cu fum, iar altor șase le-au fost acordate ingrijiri medicale. Doar intervenția promptă a pompierilor de la ISU Prahova a făcut ca incendiul să nu se propage și la celelalte celule, în care se aflau deținuți. Din fericire este vorba doar despre un exercițiu pentru antrenarea forțelor de intervenție. Imediat dupa acest exercitiu angajații, dar și persoanelor private de libertate au învățat de la specialiști măsurile de acordare ale primului ajutor calificat în caz de nevoie.

Alarma s-a dat la 112 din interiorul Penitenciarului Ploiesti imediat ce incendiul a cuprins o celulă în care se aflau șase deținuți. Primii care au intervenit au fost pompieri angajati ai inchisorii, dar si politistii de penitenciar. În foarte scurt timp mai multe autospeciale și ambulanțe SMURD ale ISU Prahova au ajuns la fața locului. Din fericire în acest caz a fost vorba despre un exercițiu.

Pompierii militari au pătruns în interior până la spațiul de detenție care era cuprins de flăcări.

Rând pe rând victimele au fost extrase din zona în care se manifesta vâlvătaia.

Victimele extrase în urma incendiului simulat au fost chiar deținuții penitenciarului.

La finalul exercițiului angajații SMURD i-au învățat pe reprezentanții penitenciarului, dar si pe detinuti reguli de acordare a primului ajutor calificat.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *