Patru elevi dâmbovițeni au urcat pe podiumul concursului național „Știu și aplic”. Echipajele calificate după defășurarea, în luna aprilie, a fazei județene a competiției, au participat, la finalul săptămânii trecute, la Iași, La Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, la faza națională.

La prima etapă a concursului Știu și aplic, faza județeană, au participat, pe 30 martie, la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Targoviște, 42 de elevi, împărțiți în 21 de echipe. Dintre cei calificați la fața națională, au obținut premiul II elevii Liceului Teoretic „Petru Cercel”, la secțiunea  „Teoretic inferior” și premiul III, elevii Colegiului Economic „Ion Ghica”, la secțiunea „Tehnologic inferior”.

Devenită deja tradiție, la nivel național, competiția, inclusă, încă din anul 2013, de către Ministerul Educației, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale, își propune tragerea unui semnal de alarmă privind conştientizarea necesităţii educării tinerilor în domeniul legislaţiei muncii, al normelor de sănătate și securitate în muncă indispensabile pentru un mediu de muncă sigur.

La nivelul județului Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, privind organizarea concursului, cu ajutorul cadrelor didactice, în 9 unități de învățământ liceale, la nivelul fiecăreia fiind desemnați doi profesori, care le-au predat elevilor materialele postate pe site-ul stiusiaplic.ro.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *