Un scandal petrecut la mijlocul lunii aprilie, in localitatea prahoveana Boldesti-Scăieni, revine in atentie. Sindicatul Europol a postat pe o retea de socializare doua filmulete in care prezinta situatia in care trebuie sa gestioneze politistii un conflict cu mai multi scandalagii, care nu respecta legea. Pana sa le vina intaririle din partea Serviciului pentru Actiuni Speciale trei oameni ai legii au trebuit sa se descurce cu mai multi indivizi agresivi, care ii amenintau cu moartea. Reprezentantii sindicatului au explicat si faptul ca dupa ce au fost retinuti pentru tulburarea ordinii si linistii publice, instanta a decis că acestia nu prezint un pericol public, si astfel i-a pus in libertate.

Sunt noi imagini aparute in urma unui scandal petrecut in orasul Boldești Scăieni, unde mai multi indivizi  au amenințat cu moartea polițiștii chemați să intervină. La mijlocul lunii aprilie  trei barbati băuți au amenințat și agresat un echipaj de poliție chemat să intervină la o sesizare de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Intr-o postare a sindicatului Europol, reprezentantii acestuia arata faptul ca in situatia unor conflicte stradale, politistii nu au la îndemână mijloace de interventie adevate precum pistolele cu electrosocuri care sa conduca la descurajarea si imobilizarea eficient a unor sociopati care pun in pericol siguranta cetătenilor.

“În cazul de față, colegii noștri din cadrul IPJ Prahova au fost nevoiti să gestioneze un conflict generat de persoane ce nu isi au locul în libertate mai mult pe calea dialogului până la sosirea în sprijin a luptatorilor din cadrul Serviciului pentru

Actiuni Speciale. lar dacă în prima fază, 3 indivizi au fost reținuți pentru infracțiunea de tulburare a ordinii si liniștii publice, instanța a decis că acestia nu prezintă un pericol public, punându-i în libertate.”

Potrivit polițiștilor din sindicat se pare că numai după ce Parchetul a contestat măsura instantei, in urma presiunii societatii civile si a reprezentantilor mass-media cu privire la imaginile revoltatoare, cei 3 indivizi care au înjurat, amenintat si care au atentat la integritatea fizica a politistilor, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Cei trei scandalagii sunt acuzați de ultraj, insa la inceput  au fost lăsați în libertate de magistratii Judecătoriei Ploiești. Apoi s-au filmat atunci cand înjurau oamenii legii și au postat imaginile pe o retea de socializare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *