Deschis la inceputul acestui an, Centru de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, singurul de acest gen de tara, si care functioneaza la spitalul Voila din Campina, a fost dat ca exemplu de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. Acesta a facut o vizita la CREATIV si a precizat că își dorește ca astfel de centre să fie în fiecare regiune a României.

Pe 28 februarie, avea să se deschidă, la Spitalul de Psihiatrie Voilaa,  Centru de Recuperare și Educație împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri. Este singurul loc din țară unde minorii cu adicții pot fi tratați în condiții civilizate. Un proiect realizat de Asociația Zi de Bine si dat exemplu de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

” Un exemplu de bună practică destinat copiilor și adolescenților, pentru tratamentul adicțiilor, se află la Spitalul de Psihiatrie Voila (…)E un prim pas pe care ne dorim să-l multiplicăm în fiecare regiune a României, împreună cu această asociație și echipa Spitalului din Voila. Părinții trebuie să aibă soluții cât mai aproape de domiciliu și siguranța că întotdeauna copiii lor vor avea parte de tratament și îngrijire bunE, dacă se confruntă cu flagelul consumului de droguri”, a scris Alexandru Rafila pe Facebook.

CREAATiV înseamnă un program terapeutic pentru adolescenții cu tulburări legate de consumul de substanțe, legate de dependența de substanțe, jocuri de noroc și alte dependențe. Sunt  24 de paturi, dedicate adolescenților cu adicții.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *