Muzee inchise de Noaptea Muzeelor.  Anul acesta traditionalul eveniment nu va mai avea loc in multe dintre instituțiile de cultura. MuzeografiI au anuntat  ca  vor protesta din cauza salariile mici.

În mai multe muzee din Prahova nu se va mai organiza Noaptea Muzeelor anul acesta. Este un eveniment care se desfășoară în luna mai de două decenii. De data aceasta, însă muzeografii vor protesta. Este și cazul angajaților de la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.

Principala nemulțumire a celor care lucrează în muzee o reprezinta nivelul salarial.

Sindicaliștii vorbesc despre diferențe de aproximativ 30%. Din cauza salariilor mici, tinerii nu vor să lucreze la muzeu. Așa că multe instituții funcționează cu personal îmbătrânit.

Din Sindicatul Independent FIDES care participă la proteste fac parte și angajați ai Muzeului Județean de Artă Prahova “Ion Ionescu-Quintus” și ai Bibliotecii Județene  “Nicolae Iorga” Prahova.

Totoodată, și colectivul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova  a anunțat că se solidarizează și nu va participa la Noaptea Muzeelor, ediția 2024.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *