Consiliul judetean Buzau ne aduce in atentie, intr-un nou episod din seria “La noi în Buzău”, povestea lui Dumitru Dan, cel care a facut ocolul lumii pe jos. Este o poveste interesanta a 497 de perechi de opinci. Atatea a schimbat  primul globe-trotter roman in calatoria sa.

Muzeul județean Buzău găzduiește o expoziție unică în țară, cea despre Dumitru Dan – primul globe-trotter român, singurul din lume care a parcurs pe jos 100.000 de km, între anii 1910-1916, de-a lungul şi de-a latul pământului. Dumitru Dan a ales să poarte, pe tot parcursul călătoriei costum naţional, opinci şi tricolorul în diagonală pe piept. A străbătut peste 1500 de localităţi din 74 de ţări, rupând 497 perechi de opinci şi 28 de costume naţionale.

Expoziţia de la Muzeul Județean Buzău redă unele dintre cele mai dificile momente din timpul traseului. De asemenea, sunt expuse bunuri care i-au aparținut primului globe-trotter român și documente importante din timpul călătoriei. În sală sunt expuse 497 de perechi de opinci, realizate de meşterul popular Doina Mușat. Această poveste este parte a campaniei de promovare turistică a Consiliului Județean Buzău – “La noi în Buzău”.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *