După ample lucrări de reabilitare și modernizare, Școala Gimnazială Specială din municipiul Târgoviște a fost redeschisă. Sunt mai multe Sali de clasa acum iar elevii de aici au laboratoare si ateliere dotate corespunzator, dar si un teren de sport sau un loc de joaca.

Proiectul „Reabilitarea, refuncţionalizarea şi asigurarea dotării necesare pentru sporirea gradului de confort instituţional al persoanelor cu dizabilităţi la Școala Gimnazială Specială Târgovişte” a fost făcut din fonduri europene.  Valoarea totală este de aproape 11 milioane de lei.  

Obiectivul general al proiectului a constat în reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale pentru învățământul general obligatoriu special din județul Dâmbovița, în perioada de implementare a proiectului.

Dacă, la demararea lucrărilor, unitatea de învățământ avea 27 de săli de clasă, ca urmare a lucrărilor, cei 200 de copii care învață aici au, acum, la dispoziție: 31 săli de clasă (29 pentru învățământul primar și gimnazial și 2 săli pentru învățământul preșcolar); 13 cabinete (12 cabinete de logopedie și un cabinet psihopedagogic), 4 ateliere (un atelier de  tâmplărie, un atelier mecanic, un atelier de croitorie, un atelier de activități gospodărești); 3 săli de activități specifice (o sală multisenzorială, o cameră metodică, o sală de kinetoterapie), 2 laboratoare (unul de informatică și un laborator multimedia), o bibliotecă; un teren de sport și un loc de joacă. Școala Specială a fost reabilitată şi dotată prin Programul Operațional Regional.  

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *