Guvernul Romaniei a aprobat suma de 12 milioane de lei necesară comunității din Slănic pentru luarea măsurilor necesare în vederea stabilizării fenomenului de surpare, a realizării expertizelor, studiilor, proiectelor și lucrărilor necesare.

În cadrul ședinței Guvernului României de joi a fost aprobată suma de 12 milioane de lei, necesară comunității din Slănic pentru luarea măsurilor necesare în vederea stabilizării fenomenului de surpare, a realizării expertizelor, studiilor, proiectelor și lucrărilor necesare. De asemenea, suma respectivă va acoperi cercetările și investigațiile efectuate de specialiști pentru a oferi locuitorilor o imagine clară atât a cauzelor care au generat aceste fenomene, cât și a potențialelor riscuri pentru bunurile și integritatea oamenilor.

Autorităţile anunţau pe 30 aprilie primele concluzii în acest caz. Craterul uriaş nu are legătură cu masivul de sare din subteran. Ar fi fost provocat însă de inflitraţii de apă şi de o lucrare la reţeaua de gaze lăsată descoperită multă vreme.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *