Pe micuța și îndepărtata insulă italiană Alicudi, locuiesc doar aproximativ 100 de oameni și, în mod ideal, tot atâtea capre sălbatice. Dar anul acesta, raportul dintre oameni și animale a devenit extrem de dezechilibrat!

Pe micuța și îndepărtata insulă italiană Alicudi, locuiesc doar aproximativ 100 de oameni și, în mod ideal, tot atâtea capre sălbatice. Dar anul acesta, raportul dintre oameni și animale a devenit extrem de dezechilibrat.

Primarul Riccardo Gullo face apel la oricine poate ajuta la rezolvarea acestei probleme. Insula este invadată de șase ori mai multe capre decât numărul dorit de locuitori, și are mai multe animale pe cap de locuitor decât în orice alt loc unde sunt prezente astfel de animale.

Potrivit guvernului regional sicilian, caprele au fost introduse pe insulă în urmă cu aproximativ 20 de ani de către un fermier care le-a eliberat. Timp de ani de zile, animalele – care nu sunt proprietatea nimănui – au pășunat singure pe versanții stâncilor din Alicudi și apar în aproape orice carte poștală cu insula vulcanică. Dar, lăsate în voia sorții, acestea s-au reprodus într-un ritm uimitor.

Prin programul „Adoptă o capră”, autoritățile locale încearcă să găsească soluții umane pentru gestionarea situației. Cine este interesat să ia până la 50 de capre poate face o cerere oficială către comunitate până la 10 aprilie. Solicitantul trebuie să trimită cererea prin e-mail către autoritatea locală și să plătească o taxă de timbru de 16 euro pentru a o face oficială.

Odată ce i se vor repartiza caprele, cel care le adoptă are la dispoziție 15 zile pentru a le prinde și a le îndepărta de pe insulă. Distribuirea cotelor de capre va continua până când efectivul de capre indigene se va reduce foarte mult. Câteva vor fi lăsate pentru a poza pentru turiști.

Alicudi, cu cei mai puțini locuitori dintre cele șapte insule Eoliene, este cunoscută pentru peisajele sale frumoase și pentru faptul că este o escală turistică populară pentru bărcile cu pânze și pentru pasionații de vulcani, care pot vedea erupțiile constante ale vulcanului Stromboli din apropiere.

Pe fondul lockdown-ului din cauza coronavirusului, în martie 2020, locuitorii din Llandudno, în Țara Galilor, au observat turme de capre cutreierând străzile, după ce mai mult de o duzină de animale s-au aventurat să coboare de pe dealul de deasupra orașului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *