Au fost aprobate fonduri pentru efectuarea de lucrări la trei tronsoane de drumuri județene din Gorj!

Au fost aprobate fonduri pentru lucrări la trei tronsoane de drumuri județene din Gorj, toate cele trei proiecte având alocate sume pentru diverse servicii necesare.

Pentru consolidarea terasamentelor pe DJ 673 A în comuna Dragotești, s-a alocat suma de 2,66 de milioane de lei. Totodată, se are în vedere consolidarea terasamentelor pe DJ 675 în orașul Târgu-Cărbunești, cu o sumă aproape de un milion de lei. Cel mai mare fond alocat, în valoare de 5,6 milioane de lei, este destinat reabilitării DJ 605 C, între kilometrii 13 și 15, pe raza comunei Alimpești.

Potrivit Consiliului Județean Gorj, una dintre cele mai mari probleme este pe DJ 605 C la Alimpești, unde este nevoie urgentă de reabilitări pentru a nu afecta traficul rutier. Drumul județean nu corespunde prevederilor normative în vigoare, motiv pentru care se impun lucrări urgente de reabilitare. Obiectivul general al acestor lucrări este de a crește gradul de accesibilitate în zonă, de a ameliora condițiile de viață ale locuitorilor și de a încadra obiectivul în strategia de dezvoltare a localităților rurale.

Se preconizează finalizarea serviciilor de proiectare până la începutul verii, urmând ca ulterior să fie demarate lucrările propriu-zise.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *