În cursul ultimelor 24 de ore, polițiștii din Prahova au intensificat acțiunile pentru a impune respectarea regulilor de circulație și pentru a preveni accidentele rutiere.

Eforturile ofițerilor și agenților de poliție s-au concentrat pe educarea conducătorilor auto și pasagerilor cu privire la importanța folosirii centurii de siguranță, respectarea limitelor legale de viteză și a regulilor de circulație pentru pietoni și bicicliști. În timpul acestor acțiuni, au fost înregistrate 105 abateri de la normele de circulație pe drumurile publice.

Ca urmare a operațiunilor desfășurate, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor legale de viteză, iar pentru bicicliști au fost date 26 de sancțiuni. De asemenea, au fost identificate trei cazuri de conducere sub influența alcoolului, cu valori între 0,09 și 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Restul sancțiunilor au fost emise pentru diverse alte abateri.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a depășit suma de 55.000 de lei, iar 5 permise de conducere au fost reținute pentru depășirea limitelor de viteză, iar 4 certificate de înmatriculare au fost retrase.

În plus, în comuna Poienarii Burchii, au fost date două sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Eforturile pentru asigurarea siguranței rutiere vor continua în perioada următoare, cu scopul de a preveni accidentele și de a menține ordinea pe șosele.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *