ARESTAȚI PENTRU INTRODUCERE ÎN ȚARĂ ȘI TRAFIC DE DROGURI!

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, în trei cauze penale,  privind săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.

În prima investigație desfășurată, s-a constatat că o persoană suspectată ar fi adus în țară din Spania peste 1 kilogram de canabis, cu intenția de a-l comercializa. Prin intermediul unei înțelegeri anterioare cu o altă persoană investigată, acesta ar fi ridicat coletul și a fost prins în flagrant imediat după ce l-a preluat de la firma de transport.

În cadrul celei de-a doua dosare penale, anchetatorii au constatat că în perioada ianuarie – martie 2024, 6 persoane investigate ar fi procurat, deținut, intermediat și vândut direct consumatorilor, din județul Constanța, diverse cantități de droguri periculoase și substanțe psihoactive, printre care canabis, ketamină, cocaină, ecstasy, 4-CMC, 2C-B și 2MMC.

Pe data de 13 martie 2024, au avut loc 8 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost găsite și ridicate diverse cantități de droguri și substanțe psihoactive, toate destinate comercializării, precum și alte mijloace de probă.

În ceea ce privește cea de-a treia investigație, s-a constatat că o persoană suspectată ar fi deținut și vândut cantități de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori din județul Constanța.

Pe data de 13 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 9 persoane investigate, pentru 24 de ore.

Pe data de 14 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a dispus arestarea preventivă a celor 9 persoane, pentru o perioadă de 30 de zile.

POLIȚIA ROMÂNĂ: „Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *