În județul Neamț, trei femei au fost inculpate într-un dosar care investighează reconstituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri. Una dintre acestea este funcționar în cadrul Prefecturii Neamț!

În dosarul penal ce privește reconstituirea dreptului de proprietate, trei femei din județul Neamț au fost inculpate. Printre acestea se numără o funcționară din cadrul Prefecturii Neamț și o altă persoană care este membră în Comisia locală de fond funciar Dumbrava Roșie. Angajata Prefecturii a fost acuzată că a solicitat o sumă de 10.000 de lei de la un individ în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri. A treia femeie este investigată pentru că ar fi oferit mită.

Direcţia Generală Anticorupţie: „Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Antiorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de luare şi dare de mită de către 3 persoane inculpate şi alţi suspecţi. Astfel, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, una dintre persoanele inculpate, funcţionar public în cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Neamţ – Serviciul Control Legalităţii Actelor Contencios Administrativ şi Procese Electorale – Compartiment Fond Funciar, a pretins suma de 10.000 de lei de la o persoană suspect în cauză iar, ulterior, a primit suma de 1.500 de lei de la acelaşi suspect, în legătură cu o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unor terenuri depusă la Primăria comunei Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ.”

Conform informațiilor furnizate, în data de 4 ianuarie 2024, o altă persoană învinuită, membru al Comisiei locale de fond funciar Dumbrava Roșie, a primit suma de 1.000 de lei de la cea de-a treia învinuită, o persoană fără calitate specială, în legătură cu obținerea titlului de proprietate asupra unei suprafețe de teren din comuna Dumbrava Roșie.

Primele două învinuite au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore la data de 12 martie 2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. Ulterior, în data de 13 martie 2024, au fost prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul aceluiași tribunal, cu propunerea de a li se aplica măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. În urma acestor acțiuni, instanța a decis să le impună amândurora măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cea de-a treia femeie, care este suspectată că a oferit mită, a fost reținută pentru 24 de ore la data de 12 martie 2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. În ziua următoare, pe data de 13 martie 2024, s-a dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În aceeași anchetă, este implicat și un bărbat, reținut pentru o perioadă de 24 de ore la data de 13 martie 2024 de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, fiind suspectat de instigare la săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Se pare că acesta l-ar fi determinat pe un alt suspect să ofere învinuitei, funcționar public în cadrul Prefecturii Neamț, suma de 1.500 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *