Dan Ilie Morega, fostul prefect al județului Gorj, a fost plasat sub control judiciar de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din București. Acesta este cercetat de către procurorii din București pentru presupusa comitere a infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere!

Prin intermediul unui comunicat oficial, anchetatorii au declarat că au fost informați din presă că Dan Ilie Morega ar fi condus un autoturism în sectorul 1 al Bucureștiului, deși îi fusese retras permisul de conducere.

Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Șos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în fața Ambasadei Rusiei de pe Șos. Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care și-a continuat deplasarea către Piața Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu, din direcția Piața Universității către Piața Romană. În Piața Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în fața Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-și deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei.


În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că la data de 6 februarie 2024, conform Dispoziției nr. 180616 emisă de Șeful Serviciului Rutier Gorj, permisul de conducere al inculpatului a fost retras din motive medicale.

Procurorul a reținut că inculpatul a manifestat un dezinteres evident față de pericolul generat de conduita sa asupra siguranței circulației pe drumurile publice. Acesta a fost surprins conducând autovehiculul pe arterele principale de circulație într-un interval orar aglomerat, cuprins între orele 12:00 și 13:00, având în vedere că permisul său de conducere fusese retras din motive medicale.

Procurorul a dispus instituirea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, având în vedere că inculpatul este implicat în investigații similare în alte dosare penale la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu și la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă.

Inculpatului i s-a atras atenția cu privire la consecințele încălcării de bună-credință a obligațiilor ce îi revin, precum posibilitatea înlocuirii măsurii controlului judiciar cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv, conform prevederilor articolului 215 alineatul (3) din Codul de Procedură Penală. Este important de menționat că declanșarea acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop stabilirea cadrului procedural pentru administrarea probatoriului și nu poate, în nicio situație, afecta prezumția de nevinovăție.

Dan Ilie Morega a respins ferm acuzațiile, prezentând și documente medicale care atestă starea sa de sănătate bună. Cu toate acestea, autoritățile din Gorj au decis retragerea permisului său pe motive medicale. În ciuda acestui fapt, Dan Ilie Morega a continuat să conducă. În cazul unei noi încălcări, acesta va fi plasat în arest la domiciliu sau va fi arestat preventiv.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *