Sursă foto: Turda News

În județul Alba, un proiectil a fost descoperit în timpul lucrărilor de renovare desfășurate la Liceul Tehnologic din Jidvei. Aproximativ 180 de elevi, cadre didactice, angajați și muncitori au fost evacuați din precauție. Autoritățile au asigurat că nu există pericol de explozie!

ISU ALBA: „A fost identificată o bombă de aruncător de cal. 50 mm care nu prezintă focos, neexistând pericolul ca aceasta să explodeze. Echipa pirotehnică a preluat bomba respectivă pentru distrugerea ei ulterioară”.

În timpul unor lucrări de renovare la Liceul Tehnologic din comuna Jidvei, muncitorii au descoperit un posibil proiectil într-un corp de clădire. La momentul descoperirii, în școală se aflau 21 de cadre didactice, 6 angajați, 131 de elevi și 18 muncitori, a informat ISU Alba joi.

Potrivit sursei citate, toate persoanele erau localizate în alt corp de clădire decât cel în care a fost identificat posibilul proiectil.

„Din motive de siguranță, cursurile au fost imediat suspendate și toate persoanele au fost evacuate din toate corpurile clădirii de către polițiștii de la IPJ Alba, care au asigurat zona până la sosirea forțelor de intervenție din cadrul ISU Alba. Echipa pirotehnică a ISU Alba, formată dintr-un ofițer și doi subofițeri, a fost trimisă pentru asanarea posibilului proiectil neexplodat, având la dispoziție o autospecială pirotehnică”, au explicat reprezentanții ISU Alba.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *