Ion Iliescu a declarat: „Înțeleg că Internetul este plin de meme-uri cu mine, precum că ‘speranța moare penultima’ sau că m-ar fi văzut la bancă, solicitând un credit pe 30 de ani. Apreciez unele dintre aceste glume, atâta timp cât sunt pline de umor.” El a adăugat și importanța vârstei și experienței în politică!

Într-un interviu publicat în ziua în care a împlinit 94 de ani, fostul președinte Ion Iliescu a recunoscut că este conștient că Internetul este plin de meme-uri cu el: „Pe unele le apreciez, atâta timp cât au umor, adică sunt inteligente”.

Ion Iliescu, în prima sa apariţie publică după foarte mult timp: „Vârsta îţi dă o măsură a graniţelor – foarte subtile, de altfel – dintre curaj şi tupeu, dintre prostie şi altruism, dintre merite şi experienţă. Nu cred că a trăi viaţa în acord cu nişte standarde comune e o soluţie: astăzi profesionalizarea începe mai devreme, joburile sunt mai copleşitoare, familiile apar mai târziu. Dar vârstele sunt importante: ale maturităţii, afectivităţii, aşteptărilor. Vorba lui Caragiale: sunt vechi, domnule! Dar asta nu trebuie să însemne în mod necesar a fi retrograd, hiperconservator sau inamovibil!”

El a subliniat că ”în politică, vârstele bat vârsta”.

Interviul integral poate fi citit AICI!

„Partidele ating forme de uzură și trebuie să își adapteze prioritățile pentru a satisface noile așteptări, fără a-și pierde esența și identitatea ideologică. În același timp, instituțiile riscă să devină simple forme fără substanță. În ceea ce privește vârsta, trebuie să evităm excesele și să urmărim progresul. Este o lecție simplă de viață.”

În acest context, a făcut referire la glumele legate de vârsta și longevitatea sa.

„Ca o paranteză, sunt conștient că Internetul este plin de meme-uri cu mine, cum ar fi că speranța moare penultima sau că m-ar fi văzut la bancă, cerând un credit pe 30 de ani, etc. Apreciez unele dintre ele, atâta timp cât sunt inteligente și pline de umor. Lumea nu începe și nu se termină cu noi. Această realitate este valabilă pentru orice muritor”, a subliniat fostul președinte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *