În Cluj, pompierii au fost solicitați în 16 intervenții pentru a stinge incendii de vegetație, în decursul unei zile. Aceștia subliniază că echipajele lor sunt plasate în zone dificil accesibile și ar putea întâmpina dificultăți în a ajunge la alte situații de urgență!

Doar în cursul zilei de sâmbătă, pompierii din județul Cluj au avut 16 intervenții pentru a stinge incendii de vegetație, unele dintre acestea necesitând eforturi de mai multe ore. Aceștia atrag atenția că din cauza acestor incendii, echipajele lor sunt plasate în zone cu acces dificil și ar putea întâmpina dificultăți în a se reîntoarce în orașe, în eventualitatea unor alte situații de urgență.

ISU CLUJ: „Suntem nevoiţi să tragem un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte pericolul reprezentat de incendiile de vegetaţie uscată atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru bunurile şi chiar vieţile oamenilor. În plus, din cauza acestor intervenţii, echipajele de pompieri sunt dislocate în zone greu accesibile, riscând să ajungă cu dificultate înapoi în oraşe, în cazul producerii unei situaţii de amploare. Până la ora remiterii acestei informări, pompierii clujeni au intervenit, numai pe parcursul zilei de 2 martie 2024, la 16 intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată.”

Solicitări au fost primite din localitățile Sântejude, Bunești, Jichișu de Jos, Fizeșu Gherlii, Iara, Copăceni, Șaula, precum și din apropierea orașelor Cluj-Napoca și Gherla.

Una dintre misiunile de amploare, care a durat mai multe ore, a avut loc în localitatea Fizeșu Gherlii. Cu sprijinul SVSU Gherla, pompierii de la Detașamentul Dej au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care a izbucnit pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare. Un alt echipaj, de la Punctul de Lucru Gherla, a participat la o intervenție similară în localitatea Sântejude.

ISU CLUJ: „Practic, forţe de la toate subunităţile ISU Cluj s-au aflat astăzi pe teren. Chiar şi în aceste momente se intervine în apropiere de strada Lombului din Cluj-Napoca, respectiv în localitatea Livada.”

Aceștia au subliniat importanța respectării normelor privind protecția mediului, care interzic arderea vegetației uscate. Conform acestor reguli, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului sau vegetației ierboase este interzisă și reprezintă o contravenție. Persoanele fizice care încalcă aceste prevederi sunt pasibile de amendă în cuantum de la 7.500 lei la 15.000 lei, în timp ce persoanele juridice se pot confrunta cu amenzi de la 50.000 lei la 100.000 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *