Consiliul Judetean Prahova a anuntat ca lucrările la centura ocolitoare a orașului Comarnic, proiect facut pentru descongestionarea traficului pe Valea Prahovei, se desfășoară conform planificarii. Traseul ar urma sa fie parcurs in doar 4 minute, fiind vorba de o centura cu o lungime de sase kilometri.

În prezent, pe centura ocolitoare a orașului Comarnic, potrivit CJ Prahova, se efectuează lucrări de terasamente, consolidări și elemente de structură pentru poduri. Este prevăzut ca, până la sfârșitul anului, circulația pe această rută să fie posibilă.

Centura ocolitoare, cu o lungime de aproape 6 km, este proiectată pentru a permite autovehiculelor să circule cu o viteză de 90 km/h, ceea ce înseamnă că traseul ar putea fi parcurs în aproximativ 4 minute. Aceasta va ocoli orașul Comarnic și DN1 dinspre vest.

Proiectul include construcția a trei poduri noi și dublarea podului existent peste râul Prahova. De asemenea, se va realiza un pasaj superior peste râul Prahova și calea ferată Ploiești-Brașov.

La intersecțiile cu DN1, vor fi amenajate sensuri giratorii.

Lucrările sunt finanțate de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în cadrul Programului Operațional de Transport 2021-2027.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *