Echipa de baschet fete „U19” a adus primul titlu naţional al sezonului

2023-2024 în sporturile de echipă pentru CSM Ploieşti. Sportivele din Ploiești s-au   impus  în ultimul act al Turneului Final de la Târgovişte, scor 81-53, în faţa celor de la Sportul Studenţesc Bucureşti.

Echipa de baschet fete a CSM Ploieşti a reuşit să transforme bronzul sezonului trecut de la „U18” în aur de „U19”, după ce s-a impus de o manieră categorică într-un campionat care a însemnat 10 victorii în sezonul regulat, întins pe durata a 4 turnee, şi alte două succese clare la Turneul Final   weekend, de la Târgovişte.

Baschetbalistele pregătite de Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu şi-au respectat statutul de favorite şi au câştigat fără probleme şi cele două partide susţinute în semifinala cu CSU Politehnica Timişoara, și în finala cu Sportul Studenţesc Bucureşti.

Trei dintre sportivele CSM Ploiești au intrat şi în posesia unor premii individuale oferite, conform tradiţiei, cu prilejul Turneului Final. Astfel, Ioana Savu a fost declarată „MVP” al competiţiei, cea mai bună marcatoare, cu 37 de puncte în două partide, şi a fost inclusă în „best five” al turneului, Karina Munteanu a fost cea mai bună pasatoare, cu 9 assist-uri în două jocuri, fiind, şi ea, văzută în „cel mai bun 5” al competiţiei, iar Agnes Zane a fost apreciată ca fiind „cea mai de perspectivă jucătoare”.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *