Un incident deosebit a avut loc ieri pe străzile din Ploiești. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au depistat un conducător auto în mai multe rânduri sub influența băuturilor alcoolice.

Totul a început în jurul orei 11:45, când polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani din Câmpina. Acesta emana halenă alcoolică, fiind supus testului cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Conducătorului auto i s-a reținut permisul de conducere, iar ulterior i s-a comunicat că nu mai are dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Incidentul a continuat, însă, când în aceeași zi, bărbatul a fost oprit și testat din nou de către polițiști, de data aceasta în jurul orei 17:00 și apoi în jurul orei 19:00. Aparatele etilotest au indicat valori și mai mari, respectiv 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma probatoriului adunat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat unității de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *