Timișoara: Locul în care s-a descoperit material radioactiv a fost securizat și va fi supus procedurii de decontaminare!

Zona în care s-a înregistrat o creștere a nivelului de radiații și unde s-a identificat material radioactiv, localizată în curtea Institutului de Igienă a Radiațiilor din Timișoara, subordonată Direcției de Sănătate Publică Timiș, va fi menținută sub securitate.

IPJ TIMIȘ: „Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J Timiş efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, întrucât în curtea Laboratorului de Igiena a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara ar fi fost identificată prezenţa unei surse de radiaţii. Materialul radioactiv se află în curtea Laboratorului de Igienă a Radiaţiilor de pe strada Victor Babeş din Timişoara. Cercetarea radiologică s-a efectuat în prezenţa şi sub îndrumarea inspectorului CNCAN (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare).”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *