Ieri seară, polițiștii din mai multe secții de poliție rurală din județul Butimanu au intervenit în situații deosebit de grave, capturând mai mulți șoferi care au pus în pericol siguranța circulației și au încălcat legea în mod flagrant.

Primul incident a avut loc în localitatea Niculești, unde un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost oprit în trafic pentru control de către polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu. Conducătorul auto emana halenă alcoolică, fiind supus imediat testului cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost apoi condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, conform procedurilor legale.

Într-un alt incident în aceeași seară, pe bulevardul I. C. Brătianu din Târgoviște, un bărbat de 35 de ani, rezident în municipiu, a fost depistat de către polițiștii Biroului Rutier Târgoviște în timp ce conducea un autoturism sub influența unor substanțe psihoactive.

Situația a fost similară și în localitatea Podu Corbencii, unde un alt șofer, în vârstă de 38 de ani, din comuna Corbii Mari, a fost surprins de către polițiștii Secției nr. 10 Poliție Rurală Petrești conducând sub influența substanțelor interzise pe drumul comunal 53.

În toate aceste cazuri, testele efectuate cu aparatele din dotare au indicat prezența posibilă a substanțelor psihoactive în organismul șoferilor, care au fost ulterior conduși la unități medicale pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

În plus, în localitatea Pătroaia Vale, un tânăr de 22 de ani din comuna Crângurile a fost oprit pentru control de către polițiștii Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare. Verificările ulterioare au relevat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus ar fi fost sustras de la proprietar. În consecință, polițiștii au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *