furt din benzinărieFurt din staţie peco

După numai patru zile de la ultima majorare a prețurilor la carburanți, benzina și motorina se scumpesc din nou, atingând noi recorduri în ceea ce privește costurile pentru șoferi. Într-un anunț recent, Petrom a comunicat că prețul benzinei a depășit pragul de 7 lei pe litru, iar cel al motorinei a urcat peste 7,5 lei pentru un litru.

Ieri, prețul afișat pentru benzina standard a atins 7,05 lei pe litru, în timp ce motorina standard a fost vândută cu 7,52 lei pe litru. Comparativ cu ziua anterioară, creșterea a fost de aproximativ opt bani pe litru.

Această nouă scumpire vine la scurt timp după ce, joi, Petrom a operat o altă modificare a prețurilor la carburanți. Acesta marchează deja a noua creștere consecutivă a prețurilor carburanților în ultima perioadă.

Analizând evoluția prețurilor în ultimele cinci săptămâni, observăm o creștere semnificativă: benzina este acum mai scumpă cu 40 de bani pe litru, iar motorina a înregistrat o majorare de 42 de bani pe litru. Această tendință ascendentă a prețurilor este alimentată de creșterea cotațiilor petroliere, care a fost susținută de diverse factori precum scumpirea petrolului la nivel global, reducerile de stocuri și reviziile la rafinării.

În plus, deprecierea leului față de dolarul american a contribuit și ea la amplificarea efectului acestor scumpiri. În contextul acestei situații, Petrom anunță că vor mai urma scumpiri ale prețurilor, mai ales că acciza va fi majorată încă o dată la mijlocul anului, conform noilor reglementări guvernamentale. Astfel, se estimează că la 1 iulie, prețurile vor crește cu aproximativ 43 de bani pe litrul de benzină și cu circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *