Jurnal de activitate, 17 februarie 2024: tânăr rămas pe munte, în apropiere de Vf. Turnu!

Ieri, în jurul orei 16:00, Serviciul Public Local Salvamont Zărnești a primit o solicitare telefonică prin intermediul Salvamont Romania-Dispeceratul Național Salvamont, să intervină într-un caz cu un tânăr de aproximativ 30 de ani, blocat în partea superioară a Padinei Hotarului, în timp ce urca spre Vf. Turnu.

Aflat singur pe traseu, a constatat că nu mai poate continua ascensiunea, din cauza stării zăpezii și a crampelor musculare care îi împiedicau deplasarea.

Datorită condițiilor de iarnă, timpul scurt rămas până la lăsarea întunericului, dificultatea traseului și riscul de hipotermie, s-a decis să se solicite sprijin aerian prin intermediul POA Brașov, pentru a rezolva situația cât mai rapid posibil. După intervenție, tânărul a fost extras și coborât în siguranță.

Salvamont Romania-Dispeceratul Național Salvamont: „Pe această cale, mulțumim POA Brașov pentru promptitudine, colaborare și sprijin permanent! O nouā misiune încheiatā cu succes! Serviciul Public Local Salvamont Zārnești, vā recomandā încā o datā prudențā în alegerea traseelor montane, informare prealabilā și vā asigurā sprijinul permanent!”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *