De la vârsta de doar 16 ani, talentata Ioana Cristiana Andreescu a fost cuprinsă de pasiunea pentru pian, sub îndrumarea remarcabilelor profesoare Marilena Cochinescu și Anca Borcea. Cu un parcurs impresionant în domeniul muzical, Ioana a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, obținând premii de prestigiu care îi alimentează dorința de excelență și îi evidențiază talentul incontestabil.

Printre competițiile de notorietate la care a luat parte se numără Concursul Internațional de Pian „Grotrian-Steinweg“ din Braunschweig – Germania, Concursul de pian Smederevo – Serbia, Concursul Internațional „Clara Schumann” – Belgia, Concursul Internațional „Pro Piano” – România, Concursul de muzică românească Pro Piano, Concursul International „Frederic Chopin” – Bacău, Concursul „Ambasadori culturali” – Ploiești, International Piano Competition Great Piano Masters, Rudolf Kehrer, Franz Liszt Center International Piano Competition, „Wonder Keys” Piano Competition – Köln, doar câteva dintre realizările ce îi conturează drumul muzical impresionant.

Anul 2023 a marcat debutul său ca pianist concertist la Stadthalle Gifhornm (Germania), alături de Philharmonic Volkswagen Orchestra Wolfsburg, iar de atunci a colaborat cu orchestre simfonice de prestigiu, cum ar fi cele ale filarmonicilor „Serghei Lunchevici” din Chișinău și „Paul Constantinescu” din Ploiești (România).

În plus față de performanțele sale ca pianist concertist, Ioana participă activ la cursuri de perfecționare susținute de renumitul pianist Iulian Arcadi Trofin și susține recitaluri în orașe din Belgia, Germania și România, împărtășind pasiunea sa pentru muzică cu publicul din întreaga lume.

Luni, 19 februarie 2024, publicul este invitat să se bucure de interpretarea sa sublimă a Concertului nr. 1 pentru pian și orchestră în Re bemol major, op. 10 de Sergei Prokofiev. Alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Ploiești, sub bagheta dirijorului Adrian Petrescu, Ioana Cristiana Andreescu va aduce în lumina reflectoarelor o lucrare plină de virtuozitate și strălucire, promițând o seară memorabilă pentru iubitorii muzicii clasice.

Ultimele bilete pentru acest eveniment extraordinar sunt disponibile online, pe site-ul oficial al Filarmonicii Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *