Sursă foto: Infofinanciar

O angajată a Serviciului de Medicină Legală Prahova a reușit să-și convingă mai mulți colegi, dar și membri ai familiei ori prieteni, să o gireze pentru accesarea mai multor împrumuturi. Ca să primească sprijinul acestora, femeia invoca mai multe motive, cum ar fi că fiul său are datorii la cămătari sau alte astfel de exemple. Inițial și-a plătit ratele, dar ulterior nu a mai putut și astfel a plecat din țară. Acum oamenii binevoitori sunt obligați să plătească ratele și au fost puse popriri pe salariu.

Povestea începe în anul 2019, atunci când femeia le cerea colegilor de la Serviciul de Medicină Legală Prahova să o gireze pentru un împrumut. Invoca diverse motive personale pentru a-i convinge pe aceștia. Le spunea chiar faptul că fiul său are de dat bani la cămătari și că, dacă nu plătește, viața lui este în pericol. A reușit astfel să păcălească zeci de persoane, printre care colegii din instituție, dar și medici din alte unități sanitare și chiar artiști ai teatrului din Ploiești. Niciunul dintre aceștia nu știa că femeia a convins pe rând mai multe persoane să o ajute. Îi ruga pe aceștia să nu vorbească despre problemele sale, pentru că se simțea stânjenită. Femeia a acționat practic în mai multe moduri. Unele persoane erau convinse să semneze cereri de girant, pe altele le punea să acceseze credite pe numele său, și într-un final recurgea la falsuri, pentru că mulți păgubiți se trezeau că sunt sunați de către reprezentanții unor instituții de creditare, cum că sunt datori cu anumite sume. Interesant de văzut, pe parcursul anchetei, cum reușea femeia să obțină chiar și adeverințe de salariat ale celor păcăliți, direct de la instituțiile la care aceștia lucrau. Au fost astfel instituite mai multe popriri pe veniturile celor înșelați, iar ca un exemplu vă spun că, de pildă, un bărbat încasează acum doar 73 de lei din veniturile salariale. Într-un alt caz, un bărbat s-a trezit că în numele său a fost accesat un credit de 40.000 de euro. Iar exemple de acest fel sunt multe. Timp de aproape trei ani, femeia a reușit să plătească ratele, chiar dacă mai întârzia o lună sau două. Mai apoi însă, aceasta nu a mai reușit să facă față, și-a dat și demisia de la SML, iar apoi a plecat din țară.

La acest moment, angajata este de negăsit, astfel că au început să curgă plângerile. Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești face cercetări în acest caz, pentru infracțiunile de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *