Bateman's

În casa de la țară a lui Rudyard Kipling, va fi expusă o acuarelă rară care ilustrează un moment de vârf din „Cartea junglei”. Aceasta a fost restaurată în urma unor lucrări de conservare!

„Întoarcerea turmei de bizoni”, este una dintre cele 16 picturi realizate de frații gemeni Edward și Charles Detmold, când aceștia aveau doar 18 ani, după ce au fost aleși să ilustreze povestea îndrăgită a lui Kipling. Doar patru dintre aceste picturi au supraviețuit.

Pictura surprinde momentul în care Rama, marele taur al turmei, privește înapoi spre câmpie după ce Mowgli, protagonistul poveștii, a folosit o turmă de bivoli pentru a declanșa o debandadă și a înfrânt dușmanul său, tigrul ucigaș Shere Khan. Momentul dramatic a fost descris de Kipling: „Torentul de coarne negre, de boturi spumoase și de ochi holbați se învârtea în josul râpei ca niște bolovani în timpul potopului… Încărcătura teribilă a turmei de bivoli, în fața căreia niciun tigru nu poate spera să reziste”. Rama era o creatură cu „coarne lungi, întortocheate pe spate și ochi sălbatici”, a scris el.

Acuarela, datată 1901, este semnată cu monograma „EJD” – Edward Julius Detmold. El și fratele său Charles au creat lucrări de artă încă din adolescență. Cu toate acestea, în ciuda succesului lor profesional, viața personală a gemenilor a fost dificilă, iar amândoi s-au sinucis – Charles în 1908, iar Edward în 1957.

Hannah Miles, manager de colecţii şi de casă la Bateman’s, casa lui Kipling din Burwash, Sussex, deţinută în prezent de National Trust: „S-ar putea face comparaţii între gemenii Detmold şi Mowgli, care în povestea originală a Cărţii Junglei era un personaj destul de tulburat, prins între două lumi”.

„Este emoţionant să expunem ilustraţia lor magnifică alături de un exemplar al cărţii cu toate imaginile originale ale gemenilor, în locul care a însemnat atât de mult pentru autorul poveştii, Rudyard Kipling”. 

Două dintre cele patru acuarele care s-au păstrat se află în colecții private, iar a treia se găsește la Muzeul de Istorie Naturală, a menționat Miles.

National Trust a afirmat că achiziția „The Return of the Buffalo Herd” a fost realizată datorită unui fond creat de regretatul filantrop Simon Sainsbury.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *