Aproape unul din cinci americani crede în conspiraţia Taylor Swift-Biden, potrivit unui sondaj de opinie!

Conform unui nou sondaj, aproximativ unul din cinci americani cred în teoria conspirației care implică presupusa implicare a lui Taylor Swift într-un plan menit să îl ajute pe Joe Biden să câștige realegerea în noiembrie, potrivit unui raport al The Guardian.

Această presupusă conspirație în jurul lui Taylor Swift are un număr semnificativ de susținători printre cei care îl susțin pe Trump,” a declarat Patrick Murray, directorul Institutului de sondaje al Universității Monmouth.

„Chiar și mulți dintre cei care nu cunoșteau despre această teorie înainte de a fi întrebați o consideră credibilă. Bun venit la alegerile din 2024. „Conform colegiului din New Jersey, 18% dintre respondenți au declarat că au crezut în această teorie, în timp ce 46% au recunoscut că au auzit despre ea.

Teoria conspirației a apărut în media de dreapta după ce Taylor Swift a început să se întâlnească cu Travis Kelce, o vedetă a echipei de fotbal american Kansas City Chiefs. Swift a susținut deschis pe Joe Biden în defavoarea lui Donald Trump în 2020, o mișcare pe care Casa Albă pare să încerce să o reproducă în acest an. Kelce a promovat berea Bud Light și vaccinurile împotriva gripei și COVID-19, atrăgând furia dreptei.

În timpul Super Bowl-ului de duminică trecută, victoria echipei Chiefs împotriva echipei San Francisco 49ers s-a desfășurat fără nicio intervenție din partea lui Swift, așa cum s-a speculat că ar face-o pentru a-l susține pe Biden într-o eventuală revanșă electorală cu Trump. Nici Kelce nu a cerut-o în căsătorie. Cu toate acestea, victoria echipei Chiefs a alimentat și mai mult această teorie conspiraționistă.

Echipa de social media a lui Biden a răspuns cu entuziasm pe Twitter la aceste speculații, postând un meme cu „Dark Brandon”, în care Biden apare cu lasere în loc de ochi, inscripționat cu mesajul: „Așa cum l-am desenat.”

Ulterior, Trump a sugerat că Swift ar fi „nerecunoscătoare” dacă l-ar susține pe Biden, deoarece a beneficiat de Music Modernization Act, adoptat când Trump era președinte.

Conform sondajului Monmouth, deși 73% dintre respondenți nu cred în teoria conspirației legate de Taylor Swift, 9% au declarat că nu sunt siguri. Aproape trei sferturi (71%) dintre cei care cred în această teorie s-au identificat ca fiind republicani sau simpatizanți ai acestora; 83% au declarat că intenționează să îl voteze pe Trump în noiembrie.

Sondajul a mai arătat că, în timp ce peste două treimi dintre americani (68%) au apreciat faptul că Taylor Swift și-a încurajat fanii să voteze, mai mult de două ori mai mulți democrați (88%) decât republicani (42%) au avut această opinie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *