Un bărbat a fost arestat în legătură cu furtul statuii fostului jucător profesionist american de baseball, Jackie Robinson, conform declarațiilor poliției din Kansas. Motivul presupus al furtului era de a vinde statuia ca fier vechi

Ricky Alderete, în vârstă de 45 de ani, a fost inculpat luni pentru furtul statuii de bronz, conform unui anunț făcut de Departamentul de Poliție din Wichita pe Facebook, conform informațiilor furnizate de People.

Pe 25 ianuarie, poliția a fost alertată că statuia a fost tăiată în dreptul gleznelor. Ulterior, a fost descoperită câteva zile mai târziu, fumegând, într-un coș de gunoi.

Bărbatul a fost acuzat de patru infracțiuni, inclusiv furt calificat și distrugere de bunuri. În plus, el a fost pus sub acuzare pentru alte două infracțiuni, furt de identitate și furnizare de informații false, legate de un incident anterior la o casă de amanet în 2022. Alderete se află în detenție, având o cauțiune stabilită la 150.000 de dolari, conform relatărilor Associated Press.

În cadrul unei conferințe de presă marți, șeful WPD, Joe Sullivan, a declarat că arestarea lui Alderete reprezintă „doar prima dintre arestări” și că se așteaptă să mai fie făcute și altele. El a subliniat că ancheta este în desfășurare și că departamentul a interogat peste 100 de persoane în acest sens.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *