Gafă uriaşă la Maternitatea din Ploieşti. Două fetiţe, nou născute care au venit pe lume în aceeaşi zi şi care purtau acelaşi nume au fost încurcate între ele. O mamă s-a externat cu fetiţa celeilalte femei şi totul a ieşit la iveală abia după ce, femeia care rămăsese în spital a reclamat că bebeluşul care i-a fost adus nu este al ei. A fost anuntata conducerea unitatii medicale, iar in acest caz a fost demarata o ancheta interna.

Sunt datele de identificare ale uneia dintre fetitele nascute la Maternitatea Ploiesti. In acest fel, familia nu intelege cum a fost posibil ca nou-nascutii sa fie incurcati intre ei.

Asa se face ca mama care se pregatea sa isi externeze fetita a alertat imediat conducerea sectiei.

Cand au descoperit incurcatura asistentele s-au panicat si cu greu au reusit sa anunte familia plecata cu fetita altora sa revina la spital. De la o distanta de aproape 40 de kilometri, din comuna Gornet, parintii s-au intors sa isi ia acasa bebelusul lor.

Culmea este ca in procedura operationala privind gestionarea evenimentelor adverse asociate asistentei medicale, denumite drept “Eveniment Santinela”, in capitolul “Generalitati” sunt prevazute  29 astfel de cazuri grave. In cea de-a treia categorie este trecuta si predarea  unui nou-nascut persoanei gresite. Anual, la Maternitatea Ploiesti, ajung pe lume aproape 3500 de bebelusi. Zilnic sunt externati si peste 10 nou-nascuti.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *