S-a vorbit şi se vorbeşte despre necesitatea construirii unui spital, de ani de zile. Ploieştenilor li s-a promis că îl vor avea, însă certurile şi scandalurile pe tema acestui subiect nu par să se oprească.
În urmă cu puţin timp, în cadrul şedinţei Consiliului Local, deşi nu era pe ordinea de zi,s-a aflat un proiect suplimentar privind ” îmbunătăţirea şi difersificarea asigurării serviciilor medicale prin unităţile sanitare cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, aflate în reţeaua sanitară a Consiliului Local”. Mai exact, o notă conceptuală a obiectivului de investiţii cu denumirea Spital Municipal Ploieşti – identificarea surselor de finanţare şi a amplasamentului.
Proiectul, considerat ” unul cu caracter urgent” de către angajaţii Primăriei, a făcut referire la aprobarea unui studiu cu privire la viitorul spital. Studiu referitor inclusiv la amplasamentul viitoarei construcţii . Strada Cosminele, cum prevede proiectul, sau alte două adrese aflate în apropierea Spitalului Judeţean, pe strada Găgeni.
Primarul Dobre este de părere că viitoarea adresă va putea fi stabilită exact numai după realizarea studiului de fezabilitate. Oricum, pe tot parcursul discuţiilor aprinse, taberele au fost împărţite. Cel mai vehement în declaraţii a fost consilierul George Botez : ” Nu suntem în stare să ne organizăm. Mi se aruncă un aviz pe masă spunând că e de la studiu…studiu privind pe cine? Pe mama, pe tata, pe Moş Crăciun sau copiii de pe stradă”?”
Costurile cu privire la realizarea viitorului spital au fost estimate la 60 de milioane de euro. Pentru demararea proiectului, o variantă propusă de Adrian Dobre a fost tragerea de fonduri din creditul Eximbank, astfel încât să fie demarată procedura de achiziţie pentru studiul de fezabilitate
Liberalii au insistat pe urgenţa demarării proiectului. ” Care sunt problemele atât de mari, încât tergiversăm atât proiectul? S-ar putea să ne trezim prea târziu…” ” Nu speculaţi că noi nu am vrea. Noi suntem de acord cu construcţia unui spital, însă procedural trebuie să respectaţi anumite etape!” a venit răspunsul celor din PSD. Iar scandalul a continuat aşa zeci de minute.
Pentru că nu au reuşit să se pună de acord, fiindcă au constatat numeroase neconcordanţe legate de locaţie, în studiu şi nota conceputală, dar şi multe semne de întrebare, s-a venit cu propunerea reluareă discuţiilor pe marginea proiectului, însă într-o altă şedinţă. Cei din PSD nu au votat trecerea pe ordinea de zi a proiectului suplimentar, cerându-se revizuirea studiului.
Galerie foto