Foto: pharmanectar.com.br

„MADR a postat în transparenţă decizională un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Valoarea totală a schemei de ajutor este de 59.866.000 lei, echivalentul sumei de 12.034.334 euro, iar cuantumul propus pentru ajutorul de stat este în sumă de 25 lei, respectiv 5 euro/familia de albine”, conform unui comunicat transmis joi de MADR.

Plafonul maxim pentru fiecare întreprindere din domeniul producției primare de produse agricole nu depășește echivalentul în lei a 280.000 euro.

Cei care doresc să primească sprijin financiar de la stat nu trebuie să fie în proces de lichidare sau faliment conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la 24 februarie 2022, sau în cazul persoanelor fizice, să nu aibă o hotărâre definitivă a instanțelor judecătorești de constatare a falimentului până la aceeași dată.

Cererea de înscriere în program trebuie depusă în termen de 30 zile lucrătoare începând cu ziua următoare intrării în vigoare a prezenţei ordonanţe de urgenţă, iar termenul de plată este 30 iunie 2024.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *