Elevii participa in aceasta perioada la diferite activitati dedicate Zilei Nationale a Lecturii. La recomandarea ministrului Educatiei, Ligia Deca, profesorii pot organiza cluburi de lectura, ateliere de scriere creativa sau ilustrare de carte. Astfel de activitati au avut loc astazi si la o unitate de invatamant din comuna prahoveana Paulesti.

Pe 15 februarie este marcată Ziua Națională a Lecturii. În acest context, cadrele didactice au fost invitate să organizeze activități de promovare a lecturii în rândul  preșcolarilor și elevilor pe toată durata lunii februarie. La o școală din Păulești, elevii au dovedit astăzi că printre pasiunile lor se numără și cititul.

De Ziua Lecturii, elevii de  la casele a doua și a treia au avut-o invitată pe colega noastră Laura Calciu Petrescu. Un jurnalist trebuie să aibă un vocabular bogat pentru a reuși să transmită informația către public. Cu cei mici, Laura a organizat și o dezbatere, fiind comparate două cărți pe care elevii le-au citit.

Elevii din  clasa I au lecturat in salina. Asta în timp ce și copiii de clasa pregătitoare au demostrat că știu deja să citească.

Printre recomandărilor reprezentanților Ministerului Educației pentru Ziua Lecturii se numără și întâlniri cu scriitori, vizite la bibliotecă sau librărie sau expoziții cu desene reprezentând personajele preferate dintr-o carte.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *