Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploiești vă invita joi, 8 februarie 2024, ora 11:00, la sediul secției sale Muzeul „Conacul Pană Filipescu” din comuna Filipeștii de Târg, Prahova, pentru vernisajul expoziției itinerante „Carmen Sylva, prima regină a României – 180 de ani de la naștere”.

Această expoziție specială este prilejuită de aniversarea a 180 de ani de la nașterea reginei Elisabeta, cunoscută și sub numele de Carmen Sylva, regina poetă. Expoziția este rezultatul unui parteneriat de colaborare între Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Colegiul de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești.

Scopul acestei expoziții este de a readuce în atenția publicului figura memorabilă a primei regine a României. În cadrul expoziției, vizitatorii vor avea ocazia să admire creațiile realizate de tinerii artiști în maniera lor distinctivă. Elevii Colegiului de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, sub îndrumarea dascălilor Liliana Marin, Georgiana Tudor, Raluca Pârlițeanu, Rita Bădulescu și Mihail Tudor, au fost invitați să creeze reflexii artistice ale operei și personalității reginei Elisabeta.

Evenimentul reprezintă o oportunitate unică de a explora viața și moștenirea culturală a acestei figuri marcante din istoria României, într-un cadru plin de eleganță și rafinament.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *