Foto: igsu_ro


Astăzi, 4 februarie, s-a emis o atenționare meteorologică de COD GALBEN pentru intensificarea vântului, ninsoare moderată cantitativ și viscol în zona montană (la altitudini de peste 1500 m), valabilă până mâine, 05 februarie, ora 08.00.

În acest interval, vântul va sufla cu intensitate în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și în zonele montane vor fi rafale de 55…70 km/h. Pe culmile montane înalte, rafalele vor depăși 90…110 km/h, determinând scăderea vizibilității și fenomene de viscol.

De asemenea, în această seară, precipitațiile moderate cantitativ (10…15 l/mp) vor afecta în cea mai mare parte zona montană, cu predominanță a ploilor, ceea ce poate duce la topirea și scurgerea apei din stratul de zăpadă, în timp ce la altitudini de peste 1500 m va ninge.

RECOMANDĂRI:

  • Evitați călătoriile în timpul viscolului și ninsoarelor puternice, iar dacă este absolut necesar, verificați dacă traseul este liber de drumuri blocate.
  • Sistați activitățile desfășurate în zonele deschise sau la înălțime.
  • Evitați contactul cu stâlpii sau firele electrice căzute la pământ.
  • Urmați informațiile meteorologice și recomandările autorităților difuzate la radio/televizor.
  • Verificați dacă autovehiculul este echipat corespunzător pentru condițiile de iarnă înainte de plecare (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, echipamente de prim ajutor etc.).
  • Feriți-vă de apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare și construcțiilor cu potențialul de a fi afectate de vânt puternic.
  • Pentru mai multe informații despre comportamentul în situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *