Un bărbat aflat în pragul morții a stârnit șocul în Japonia prin dezvăluirile neașteptate făcute chiar în fața autorităților, moment în care a încetat să mai trăiască

Un bărbat, aflat pe patul de moarte, a șocat Japonia după ce a mărturisit că este un fugar căutat de 50 de ani pentru implicarea sa în atentate cu bombă din anii 1970. Individul, identificat acum drept Satoshi Kirishima, a fost membru al Frontului Armat Anti-Japonez din Asia de Est, un grup militant care a desfășurat o serie de atacuri cu bombă îndreptate împotriva marilor companii japoneze în decursul anilor ’70.

Politia l-a interogat săptămâna trecută, după ce au primit un pont, iar bărbatul, în vârstă de 70 de ani, a dezvăluit că suferă de cancer în fază terminală și a dorit să moară sub numele său real, Satoshi Kirishima. Pe patul de moarte, el a furnizat detalii necunoscute anterior despre atentatele comise. La patru zile după interogatoriu, bărbatul a decedat, iar testele ADN ulterioare au confirmat compatibilitatea cu membrii familiei sale.

Satoshi Kirishima s-a implicat în extremism în timpul studenției la Tokyo și a fost asociat cu Frontul Armat Anti-Japonez din Asia de Est. A fost căutat în legătură cu mai multe atentate cu bombă, inclusiv cel din 1975 asupra unei clădiri a Mitsubishi Heavy Industries, soldat cu opt morți și peste 160 de răniți. Deși nu a fost considerat un membru cheie al grupului, Kirishima a reușit să evite capturarea și a rămas în fugă pentru jumătate de secol.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *