Partidul REPER, prin copreședinta sa Ramona Strugariu, cere explicații de la premierul Marcel Ciolacu și ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu cu privire la declarațiile contradictorii referitoare la adoptarea legii salarizării unitare în sectorul public și riscul de a pierde fonduri importante din PNRR. Strugariu aduce în discuție contradicțiile dintre intenția de reformare a salarizării și declarația premierului, care arată lipsa de interes pentru o astfel de lege în perioada alegerilor.

Conform comunicatului de presă al partidului REPER, această lege a salarizării este echivalată cu jalonul 420 din PNRR, parte a celei de-a patra cereri de plată a României. Ramona Strugariu critică atitudinea guvernanților, sugerând că aceștia pot manipula informațiile despre PNRR, afectând interesul public.

Strugariu amintește și de importanța acestei legi în rezolvarea grevei profesorilor din 2023, menționând că aceasta era prevăzută în cadrul OUG 57 și ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024. În final, deputata europeană solicită explicații clare cu privire la consecințele nepromulgării legii salarizării și acuză guvernanții de minciuni repetate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *