Nicolae Ciucă, președintele PNL, afirmă că nu va renunța la posibilitatea de a candida pentru funcția cea mai înaltă în stat din partea partidului său și subliniază că nu poate cere partidului să se mobilizeze pentru alegeri și să rămână în așteptare. El susține că prioritatea PNL în acest moment este să asigure stabilitatea guvernării.

Întrebat marți seară dacă va fi candidatul PNL pentru funcția supremă în stat, Nicolae Ciucă a declarat că nu poate solicita partidului să se implice în alegeri și să rămână pasiv.

„Voi răspunde direct: conform atribuțiilor președintelui Partidului Național Liberal, este inclusă și posibilitatea de a candida, după ce se va decide împreună cu partidul. Nu pot să merg în fața Partidului Național Liberal și să îi cer să se implice în competiția electorală pentru acest an și să stau în afara acesteia sau să coordonez doar ceea ce se întâmplă în partid”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Ciucă a subliniat că nu se va retrage de la o eventuală candidatură.

„În acest moment, desigur, nu este momentul potrivit, nimeni nu și-a anunțat încă candidatura, iar prioritatea noastră este să continuăm să asigurăm stabilitatea guvernării și să gestionăm provocările zilnice ale guvernării. Când va veni momentul să ne asumăm această candidatură, o vom face. Cu siguranță, împreună cu Partidul Național Liberal și activul de partid, vom decide acest demers, dar pentru că m-ați întrebat direct, vă răspund direct: nu mă voi retrage”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *