În contextul marcării Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școală, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației au inițiat o campanie amplă pentru a sensibiliza asupra consecințelor grave ale violenței în mediul școlar. Sub sloganul „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, această campanie își propune să ofere elevilor și comunității școlare informații esențiale pentru prevenirea și gestionarea violenței.

Inspectoratul Școlar Județean Prahova, în parteneriat cu Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, a lansat astăzi această campanie

Scopul principal al acestei inițiative este de a crește gradul de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară, prin informarea și educarea elevilor și a părinților asupra comportamentelor de risc și situațiilor vulnerabile. Participanții la eveniment vor fi coordonatori pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare, consilieri școlari și diriginți.

O preocupare esențială a campaniei este creșterea gradului de siguranță a elevilor și promovarea unui mediu școlar sănătos, bazat pe armonie, toleranță și respect reciproc. Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală este un prilej perfect pentru a sublinia importanța valorilor umane fundamentale și pentru a consolida legăturile de solidaritate și respect între membrii comunității educaționale.

Într-o lume în care educația și informarea sunt cheile pentru prevenirea violenței, această campanie reprezintă un pas vital către un mediu școlar sigur și incluziv pentru toți elevii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *