În ultimele zile, polițiștii din diverse sectoare ale județului au fost activi în depistarea și sancționarea șoferilor care încalcă normele de circulație și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 56 de ani, din comuna Dragomirești. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 23:12, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Gura Ocniței, pe strada Laminorului din Târgoviște. Testele efectuate au indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive în organismul conducătorului auto. Acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a consumului unor substanțe interzise. Polițiștii desfășoară cercetări pentru clarificarea cazului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe interzise.

Este important de subliniat că conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive reprezintă un pericol grav pentru siguranța circulației rutiere și este sancționată conform prevederilor legale în vigoare. Autoritățile îndeamnă la respectarea regulilor de circulație pentru prevenirea accidentelor și protejarea vieților.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *