Foto: doc.ro

Medicii sunt în procesul dezvoltării unui tratament împotriva cancerului gastro-intestinal ce va fi testat în Anglia și Australia.

„Acesta este primul vaccin de tratament pentru orice tip de cancer gastro-intestinal şi avem mari speranţe că va avea un mare succes. Credem că pentru mulţi pacienţi, cancerul va dispărea complet după acest tratament”, s-a precizat în comunicat.

Desfășurarea cercetării


Cercetarea va fi condusă de Unitatea de Testare a Tratamentelor pentru Cancer (Cancer Research UK Southampton Clinical Trials Unit) de la Universitatea din Southampton, în colaborare cu spitalele Royal Surrey din Sistemul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie și Queen Elizabeth din Adelaide, Australia.

Înscrierea pacienților se va realiza în zece locații, șase în Australia și patru în Marea Britanie, cu un total de 44 de pacienți pentru un studiu desfășurat pe o perioadă de 18 luni. Pacienților li se va efectua o endoscopie, iar o probă de țesut va fi testată pentru a determina eligibilitatea în studiu.

Cei calificați vor primi trei doze de vaccin înainte de a fi supuși unei intervenții chirurgicale pentru extirparea țesutului canceros. Acest studiu, accesibil doar pentru 44 de pacienți la nivel mondial.


„Este o inovație semnificativă. Simt că suntem foarte aproape de ceva extraordinar de important. Vaccinul stimulează sistemul imunitar să combată cancerul”, a declarat dr. Dhillon. El a adăugat că acesta ar putea schimba vieți, oferind potențial pacienților o alternativă la intervenția chirurgicală prin vaccinare.

„Munca desfășurată la Royal Surrey este remarcabilă. Suntem mândri să facem parte din acest studiu la nivel mondial și credem că poate deveni esențial pentru tratarea cancerului intestinal în viitor”, a subliniat medicul britanic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *