Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a dezvăluit că nu l-a susținut pe candidatul social-democrat, Viorica Dăncilă, în alegerile prezidențiale din 2019. În cadrul unei emisiui, Grindeanu a mărturisit că nu a putut să meargă la vot nici în turul întâi, nici în turul doi, marcând o abatere de la opțiunile tradiționale ale unui membru PSD.

„Eu, în 2014, l-am votat pe Victor Ponta și în 2019, în turul doi, n-am fost la vot. Pentru prima dată, PSD-ist vechi, n-am putut să merg în turul doi la vot. Și nici în turul întâi”, a declarat Grindeanu. Când a fost întrebat dacă nu a votat deloc cu Viorica Dăncilă în 2019, el a răspuns afirmativ: „Nu. Și asta e o chestiune care nu știu dacă e corectă politic, dar nu vreau să vă mint. N-am putut să fac acest lucru în 2019.”

În perspectiva alegerilor prezidențiale din 2024, Grindeanu și-a exprimat dorința ca românii să aibă o finală în care să aleagă un candidat „că-i mai bun”, în loc să fie motivați de aversiune față de celălalt. A subliniat importanța unei competiții bazate pe argumente și nu pe respingerea unui candidat în favoarea altuia, precum în cazul alegerilor anterioare.

De-a lungul discuției, Grindeanu a adus în discuție și opinii similare exprimate de alți membri PSD în privința susținerii pentru Viorica Dăncilă în 2019, evidențiind unele neconcordanțe interne în partid.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *