Consilierii judeteni au aprobat incheierea unui Acord de parteneriat intre Judetul Prahova si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, in vederea realizarii obiectivului de investitie ”Pasaj denivelat peste DN 1 la intersectia cu DJ 101 I si strada Buda, judetul Prahova”. Scopul parteneriatului respectiv este accesarea de fonduri nerambursabile prin Planul National de Redresare si Rezilienta  pentru realizarea acestui proiect.

Conform reprezentanților Consiliului Judetean Prahova în intersecția dintre DN 1, DJ 101 I si strada Buda, se impune construirea unui pasaj suprateran. Pentru a accesa fonduri prin Planul National de Redresare si Rezilienta, consilierii județeni au aprobat încheierea unui acord cu CNAIR.   

Proiectul presupune construcția unui pasaj suprateran cu o lungime de aproximativ un kilometru cu patru benzi de circulație pe bretele și două sensuri giratorii în capete. Prin realizarea acestui pasaj denivelat, se va asigura o mai bună circulație în partea de nord-vest a municipiului Ploiești și se va îmbunătăți accesibilitatea între municipiul Ploiești și comunele Blejoi și Ariceștii Rahtivani.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *