FTC a spus că a emis „comenzi obligatorii” companiilor, examinând relațiile acestora cu startup-urile AI pentru a înțelege impactul acestora asupra concurenței.
„Istoria arată că noile tehnologii pot crea noi piețe și concurență sănătoasă”, a declarat președintele FTC, Lina Khan, într-un comunicat.
„Pe măsură ce companiile se întrec pentru a dezvolta și a monetiza AI, trebuie să ne ferim de tacticile care exclud această oportunitate. Studiul nostru va pune în lumină dacă investițiile și parteneriatele urmărite de companiile dominante riscă să distorsioneze inovarea și să submineze concurența loială.” se prezintă în document.
Microsoft, spre exemplu, a investit peste 13 miliarde de dolari în OpenAI pentru o cotă de 49%, folosind tehnologia startup-ului pentru a adăuga capacități de inteligență artificială generativă la Bing, propriul său motor de căutare, precum și la Windows și Office. Amazon și Alphabet au investit 4 miliarde, respectiv 2 miliarde de dolari în Anthropic, un startup de inteligență artificială care dezvoltă un asistent virtual numit Claude.
Într-un articol de opinie din The New York Times anul trecut, Lina Khan de la FTC a scris că „extinderea adoptării inteligenței artificiale pune în pericol consolidarea dominanței pe piață a marilor companii tehnologice„ și a pledat pentru reglementarea inteligenței artificiale.
„SUA și-a asumat o poziție de lider global în domeniul inteligenței artificiale, deoarece companiile importante americane lucrează împreună”, a declarat pentru Engadget Rima Alaily, vicepreședintele Microsoft pentru Concurență și Reglementarea pieței.
„Parteneriatele dintre companii independente precum Microsoft și OpenAI, precum și printre multe altele, promovează concurența și accelerează inovația. Așteptăm cu nerăbdare să oferim FTC informațiile de care are nevoie pentru a-și finaliza studiul.” a adaăugat acesta.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews